Їжа

Курник домашній по-узбецьки

Курник – це старовинний російський пиріг, який пекли в багатих будинках. Начинку в нього робили різну, іноді багатошарову. Але обов’язковим інгредієнтом цього пирога є куряче м’ясо. Приготуйте курник домашній так, як його готують в Узбекистані.

Знадобиться для тіста:
Борошно пшеничне півкілограма,
маргарин – півпачки,сметана – 100 р,
яйця курячі – одне яйце,
сода гашене – половина чайної ложечки.

Знадобиться для начинки:
Картопля – 300 г,
ріпчаста цибуля – пару середніх цибулин,
філе з курки – 250 г,
сіль, перець,
кріп або інша зелень.

Приготування:
Спочатку замісити тісто із зазначених продуктів. Для цього добре маргарин розм’якшити. Додати сметану і перемішати. Додати збите віником яйце і перемішати. Додати соду, гашену оцтом, сіль, перемішати. Борошно просіяти і поступово додавати в тісто, весь час перемішуючи. Готове тісто накрити серветкою і прибрати на півгодини, щоб відпочило.
Для приготування начинки курку нарізати невеликими шматочками. Картоплю почистити і нарізати невеликими кубиками. Лук очистити і нарізати півкільцями. Зелень помити, обсушити й подрібнити.
Все з’єднати разом, посолити і поперчити. Перемішати.
Для формування пирога тісто розділити на дві частини. Одна частина повинна бути більше іншої. Більшу частину розкачати, викласти на сковороду або форму, в якій буде випікатися курник домашній. Краї тіста повинні звисати з форми.
Викласти начинку на пиріг і влити туди одну столову ложку води для соковитості. Накрити другим пластом тіста. Краї защипить. Змастити курник яйцем і поставити в гарячу духовку.
Духовка повинна бути нагріта до 180 градусів. Час запікання курника приблизно півтори години.

Приємного апетиту!