Їжа

Найніжніші тюфтельки

Інгредієнти:

1. М’ясний фарш – 500 р.
2. Цибуля – 2 шт.
3. Великі помідори або томатний сік – 4-5 шт. або 300-400 мл
4. Яйце – 1 шт.
5. Твердий сир – 150 -200 р.
6. Рис – 2-3 ст. л.
7. Часник – 1-2 зубчики
8. Цукор – 1 ст. л.
9. Зелень – 2-3 гілочки
10. Сіль – за смаком
11. Перець – за смаком

Приготування:
1. Сир натріть на дрібній тертці, одну цибулину дрібно поріжте, рис відваріть до напівготовності, а зелень подрібніть ножем.
2. Всі компоненти разом з сіллю і чорним перцем, додайте фарш і акуратно перемішайте. Слідкуйте за тим, щоб сир розподілявся по всій масі рівномірно, без грудочок. Вбийте яйце і гарненько вимісіть готовий фарш.
3. Очистіть і наріжте на невеликі кубики другу цибулину і підготуйте часник.
4. Цибулю викладіть на сковороду з прогрітим рослинним маслом і доведіть його до прозоро-золотистого стану.
5. Якщо ви маєте справу зі свіжими помідорами, очистіть їх від шкірки і наріжте акуратними кубиками. Додайте помідори (або томатний сік) до жарящемуся цибулі і варіть соус під кришкою на слабкому вогні близько 10 хвилин. Не забудьте посолити суміш, додати цукор, щоб прибрати надлишок кислоти і приправити соус чорним перцем або паприкою.
6. Вимкніть вогонь під сковородою і тільки після цього додайте томатний соус порубаний часник.
7. Змастіть дно форми для випікання невеликою кількістю масла і беріться за приготування тефтелькою. Щоб уникнути прилипання фаршу до рук, змочуйте час від часу долоні у воді.
8. Підготовлені м’ясні кульки залийте томатним соусом і відправляйте тефтелі в розігріту до 180-200 ºC духова шафа.
9. Через 30-40 хвилин відкрийте духовку, засипте тефтелі залишилися натертим сиром і прогрійте страву ще хвилин 10.
10. Тюфтельки ідеально поєднуються з будь-яким гарніром: відварним рисом, макаронними виробами або картоплею.

Приємного апетиту!