Їжа

Ніжне сирне суфле до сніданку

Суфле перекладається з французької – повітряний. Саме таке повітряне, ніжне, легке виходить суфле – відмінний варіант для ранкового сніданку. Збиті білки роблять суфле легким, а сир – ситним.

Інгредієнти
Вершки – 400 мл Можна замінити молоком, краще домашнім
Сир твердий тертий – сім столових ложок. Краще підійде пошехонський сир, але можна взяти будь –
Яйця курячі – п’ять яєць
Борошно пшеничне – 200 г
Масло вершкове – 150 г
Коріандр мелений – одна щіпка
Мускатний горіх мелений – третина чайної ложки
Куркума – одна щіпка
Перець чорний мелений
Сіль

Приготування ніжного сирного суфле до сніданку
Поставити сотейник на вогонь. Можна взяти пательню. Растовить в ньому вершкове масло і всипати борошно. Акуратно перемішати і злегка обсмажити.
Влити в сотейник з олійно-борошняної сумішшю вершки, додати коріандр, мускатний горіх, куркума, чорний мелений перець і сіль. Перемішати, закип’ятити.
Відокремити білки від жовтків. Білки збити міксером до стійких піків.
Жовтки розтерти за допомогою віника.
Сир потерти на дрібну тертку.
Сотейник з інгредієнтами зняти з вогню і охолодити. Додати сир і жовтки. Перемішати до однорідного стану.
Додати збиті в піну білки. Дуже акуратно перемішати знизу вгору, щоб білки не осіли.
Приготувати невеликі формочки для випічки і змастити з маслом а потім присипати борошном. Заповнити сирною сумішшю.
Духовку розігріти до 170 градусів. Відправити формочки в духовку приблизно на десять або п’ятнадцять хвилин. У процесі запікання зверху утвориться скоринка, а під нею виявиться ніжне повітряне диво – сирне суфле.

Приємного апетиту!