Дача

Соління з арбузов: смачно, просто, незвично — мої улюблені рецепти, перевірені часом

Соковиті кавуни в банках – одна з тих незвичайних закусок, яка мені подобається. Пропоную вам 5 моїх улюблених і нескладних рецептів, за якими виходить смачно.

Рецепти з кавуна

Класичні солоні кавуни

На літрову банку потрібно кавун 800 г, цукру 3 ст. ложки, ложка солі, пару горошин запашного перцю, чайна ложка кислоти.

Вимитий і витертий насухо кавун ріжу великими скибочками разом з скоринкою. Зерна зазвичай видаляю, але ви можете залишити. Трикутні скибочки повинні поміщатися за розміром в банку.

Кавун

У чисті стерилізовані ємності складаю кавунові часточки, заливаю окропом, накриваю кришкою і залишаю так на півгодини. Потім цю воду переливаю з банок в каструлю, туди всипаю інші інгредієнти, крім лимонної кислоти, і доводжу до кипіння.

Кавун шматочками

Готовий маринад розливаю назад по банкам і сиплю лимонну кислоту. Герметично закриті банки перевертаю, витримують при кімнатній температурі кілька днів і відправляю на зберігання в холодне місце (у мене це льох).

Медові кавуни

Якщо ви любитель солодкого, то оцініть цей рецепт. На літр 900 г кавуна, 3 ст. л. цукру і 2 солі, ложка меду.

Рецепти з кавуна-це просто знахідка!

Кавун нарізаю брусочками, знімаю шкірку, прибираю кісточки. Стерилізовані банки наповнюю шматочками доверху. Готую маринад з меду, солі і цукру. Мед кладу в холодну воду і доводжу до кипіння, потім сіль і цукор. Розливаю маринад, стерилизую протягом 10 хвилин, закриваю і перевертаю.

Запашний з прянощами

Прянощі я кладу на свій смак, не відмірюючи якесь конкретне кількість. Ви теж можете додавати все в своїх звичних обсягах і навіть покласти свої улюблені прянощі.

Консервування кавуна

Ось які я беру:

  • петрушку;
  • кріп;
  • мелену корицю;
  • гірчичний порошок;
  • червоний мелений перець;
  • гвоздику;
  • чорний мелений перець.

На літрову банку потрібно 800 г кавуна, приблизно по половині чайної ложки сипучих спецій, а ще сіль 1,5 ст. л., 4 ст. л. цукру, пів чайної ложки лимонної кислоти.

Домашні соління

У сухі стерилізовані банки на дно кладемо зелень і пару штук гвоздики, потім складаємо шматки кавуна, кірки не зчищаємо. Засипаємо гірчицю і корицю, приступаємо до маринаду.

У киплячу воду додаємо решту спеції, заливаємо в банки, додаємо лимонну кислоту і закриваємо.

З болгарським перцем

Для приготування цієї закуски я беру 700 г кавуна, два червоних болгарських перцю, середню цибулину, по 3 ложки солі і цукру.

Заготовки на зиму

Кавун ріжу довгастими шматочками, перець скибочками, цибулю кільцями. У підготовлені банки укладаю шарами у такому порядку: цибуля, буряк, перець, кавун, перець. Заливаю окропом, зливаю його і ще раз кип’ячу вже з сіллю і цукром. Заливаю отриманий маринад і закриваю кришками.

Кавун в кавуновій масі

Для такого оригінального виконання знадобиться 3 ст. ложки солі, 4 цукру, половина чайної ложки лимонної кислоти.

Кавун в кавуновій масі

Кавун ділю на дві частини: одну ріжу шматочками, іншу подрібнюю блендером. Перекручену масу ставлю на плиту, всипаю сіль, цукор, доводжу до кипіння, потім додаю лимонну кислоту і варю ще 5 хвилин. У банки складаю шматочки і заповнюю масою, закриваю.

Як бачите, заготовити кавунові соління на зиму зовсім не важко. Вибирайте переспілі плоди, щоб форма шматочків зберігалася. Пробуйте нові смаки.

Чи робите ви заготовки з кавуна?

та інші матеріали ви можете знайти на нашому

А ще спробуйте: