Їжа

Свинина в пиві «хмільний пан»

Смачне, ситне блюдо зі свинини, тушкованої з помідорками в пивному соусі обов’язково оцінять чоловіки. Не забудьте подати до страви свіжий, хрусткий хлібець – так буде ще смачніше.

Інгредієнти
Свинина – 600 г
Масло рослинне – 20 мл
Цибуля – 100 г
Гірчиця «Діжон» – 3 ч. л.
Паприка – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Чорний мелений перець – 1/4 ч. л.
Цукор коричневий – 10 г
Помідори – 100 г
Пиво – 250 мл

Спосіб приготування
М’ясо нарізаємо кубиками близько 2-3 див. Зайвий жир зрізаємо. На великому вогні обсмажуємо свинину з усіх боків до золотисто-коричневої скоринки.
На цій же сковороді, збавивши вогонь, злегка обсмажуємо цибулю, нарізану тонкими півкільцями. В товстостінну каструлю викладаємо м’ясо, зверху – цибулю, додаємо гірчицю, сіль і спеції за смаком.
На помідорі робимо знизу неглибокий хрестоподібний надріз, опускаємо в окріп на півхвилини, потім знімаємо шкірку. Нарізаємо м’якоть дрібними кубиками. Викладаємо помідори в каструлю, солимо, вливаємо пиво і тушкуємо на маленькому вогні під нещільно закритою кришкою близько години.
В кінці приготування м’ясо повинно стати м’яким. Соус можна трохи загущатися 1-2 ч. л. кукурудзяного борошна. Для цього додаємо борошно в соус, добре розмішуємо і доводимо до кипіння.
Подаємо м’ясо гарячим хлібом або гарніром.

Приємного апетиту!