Їжа

Вечеря для «ледачих»: топ-5 кращих страв

Готувати швидко – не означає, що не смачно. Іноді навіть з самих звичайних продуктів і за досить короткий термін, можна приготувати вишукану вечерю.

Найчастіше, після насиченого важкого робочого дня просто не залишається сил і часу на приготування оригінального блюда. З нашою добіркою рецептів ваша трапеза перетвориться в «ледачий», але дуже смачний, ситний і швидкий вечерю, без зайвої суєти і зусиль.

Паста з сиром, шинкою і спеціями

Інгредієнти:
спагетті – 1 уп. ,
бекон – 150 г,
вершки – 150 г,
яйця – 2 шт,
сир – 200 г,
часник – 1 зубчик,
зелень – 1 пучок,
сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:
Для початку відварюємо спагетті.
Далі беремо сковороду і обсмажуємо з усіх боків бекон.
Сир натираємо на тертці, часник пропускаємо через прес, зелень дрібно рубаємо ножем.
Відокремлюємо білки від жовтків, солимо і перчимо жовтки за смаком – збиваємо виделкою.
До жовтків додаємо вершки, сир, часник, зелень і спеції.
Викладаємо до бекону спагетті, заливаємо все соусом і під кришкою доводимо страву до готовності

Швидкий шашлик з сосисками і овочами на шпажках

Інгредієнти:
сосиски – 5 шт. ,
картопля – 4 шт. ,
гриби – 4 шт. ,
спеції – за смаком,
томатна паста – 50 р,
олію і зелень.

Спосіб приготування:
Картоплю викладаємо в мікрохвильову піч, і готуємо протягом 10 хвилин (слід вибирати дрібну картоплю). В цей час очищаємо гриби і розрізаємо їх навпіл.
Далі картопля остуджуємо і очищаємо від шкірки. Готуємо соус – змішуємо томат, трохи рослинного масла, спеції і дрібно нарізану зелень. Беремо шпажки і нанизуємо на них по черговості картопля, сосиски і гриби. Викладаємо шпажки на деко, поливаємо зверху соусом і запікаємо в духовці близько 15 хвилин до готовності.

Ситна експрес – піца

Інгредієнти:
листкове тісто – 1 уп. ,
ковбаса – 200 г,
гриби – 150 г,
сир – 150 г,
огірки мариновані – 3 шт. ,
цибуля – 1 шт. ,
майонез, кетчуп.

Спосіб приготування:
Беремо готове тісто, швидко розморожуємо.
Викладаємо тісто на деко, застелене пергаментом.
Далі готуємо начинку. Нарізаємо кубиками ковбасу, гриби – слайдами, цибулю – півкільцями, мариновані огірки – кільцями і сир натираємо на тертці.
Змащуємо тісто кетчупом, зверху викладаємо начинку – ковбасу, гриби, огірки, цибулю і зверху сир.
Змащуємо все майонезом і запікаємо в духовці близько півгодини.

Картопляні деруни

Інгредієнти:
картопля – 3 шт. ,
борошно – 1 ст. л. ,
сметана – 1 ст. л. ,
вершкове масло,
сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:
Беремо три невеликі картоплини, очищаємо їх і натираємо на крупній тертці.
Віджимаємо зайву рідину.
Далі додаємо до картоплі трохи сметани, борошна і спеції за смаком.
Розігріваємо сковороду і на вершковому маслі, як і оладки, обсмажуємо деруни з кожної сторони до красивої хрусткої скоринки.

«Ліниві» гарячі бутерброди

Інгредієнти:
батон – 1 шт. ,
сир – 150 г,
сосиски – 3 шт,
помідори – 2 шт. ,
майонез, кетчуп, зелень.

Спосіб приготування:
Батон нарізаємо на тонкі шматки. Далі готуємо начинку. Сир натираємо на тертці, сосиски нарізаємо кружальцями, помідори – півкільцями, а зелень дрібно рубаємо ножем. Для соусу змішуємо трохи майонезу, кетчупу і зелені. Змащуємо батон соусом, далі викладаємо шаром сосиски, помідори, посипаємо зверху сиром. Змащуємо деко рослинним маслом і відправляємо бутерброди в духовку приблизно на 15 хвилин.

Приємного апетиту!