Їжа

Закуска з оселедця і картоплі, пальчики оближеш!

Класичне поєднання – оселедець з картоплею, може стати прикрасою будь-якого святкового столу, якщо вкдючить фантазію і красиво подати. Притому, що приготувати це блюдо дуже просто, хіба, що труднощі викликає оброблення оселедця, однак якщо купити вже готову оселедець в баночках, то і ця проблема відпаде.

ІНГРЕДІЄНТИ
картопля, 5 штук
оселедець, 300-400 грам
цибулина, 1-2 штук
олія, 3 ст. л.
оцту, 1 ст. л.
гірчиця, 2 ч. л.
чорний перець, за смаком
сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Великі, однакового розміру бульби відварюються в шкірці до напівготовності. Коли картопля охолоне, його очищають, зрізують верхівку і виймають серцевину ложечкою, залишаючи краї-товстіше, щоб картопля не розсипався.
Змішують рослинне масло, гірчицю і оцет, додають чорний перець. У цій суміші маринують нарізану дрібними кубиками оселедець і потім фарширують картоплини. От і все. Залишилося тільки розкласти картоплю на блюдо і прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!